gordion ensemble
home
musici
concert
repertoire
contact
links

De musici:

Ruud

Ruud van Odenhoven, piano

Ruud studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Hans Dercksen en na zijn afstuderen bij Daničle Dechenne. Naast pianist in het Gordion Ensemble is hij een ervaren en enthousiast liedbegeleider. Met de alt/mezzo Corrie Pronk geeft hij regelmatig liederen-recitals , onder meer voor de Vrienden van het Lied, in de Vereeniging te Nijmegen en in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In 1990 behoorden zij tot de finalisten in het Elly Ameling Concours.

Laura

Laura Frenkel, viool

Laura kreeg haar eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd. Zij studeerde viool aan het Sweelinck Conservatorium bij Jan Henrichs en István Párkányi. Na haar examen Uitvoerend Musicus was ze jarenlang vaste remplaçant bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Momenteel speelt ze als free-lancer geregeld bij gerenommeerde ensembles en orkesten als het Nederlands Kamer Orkest, het Concertgebouw Kamer Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, en het Schönberg en ASKO Ensemble. Sinds de oprichting in 1992 is Laura violiste van het Gordion Ensemble. Ze is diverse malen als solist opgetreden, o.a. met het vioolconcert van Mendelssohn en het Dubbelconcert voor viool en cello van Brahms, dit laatste in samenwerking met Beitske Verheij.

Beitske

">

Beitske Verheij, cello

Beitske studeerde cello bij Jean Decroos en Herre Jan Stegenga, en was als docent gedurende vijftien jaar werkzaam op diverse muziekscholen. Met de pianist Bernd Brackman nam zij een cd op voor het label Erasmus, met duorepertoire van Villa-Lobos. Ze trad verschillende malen met orkest op als solist (o.m. met concerten van Dvorák en Sjostakovitsj, en met Laura in het Dubbelconcert van Brahms). Beitske is continuo-celliste van het Noord-Hollands Bachorkest.Instrumenten:


De twee strijkers van het Gordion Ensemble bespelen  beide een Nederlands instrument:

Viool: Johannes Theodorus Cuypers, gebouwd in Den Haag in 1792

Cello: Mathijs Heyligers, gebouwd in Cremona in 1987